lauantai 20. huhtikuuta 2024

Olipa kerran ...

OLIPA KERRAN SUOMI

Tasavertaisuuden ja yhtäläisten mahdollisuuksien luvattu maa. Meille luvattiin tasa-arvo itse kunkin  iästä, sukupuolesta, sukupuolisesta suuntautumisesta, uskonnosta, uskonnottomuudesta, ihonväristä, hiusten kiharuudesta, äidinkielestä, lompakon paksuudesta tai muusta erilaisuutta  - siis erilaisuutta, ei eriarvoisuutta!!! - synnyttävästä seikasta riippumatta.  


Hyvästi se Suomi.  Olet tullut tiesi päähän. Sinut on ensin pahoinpidelty ja nyt suunnitellaan hautajaisiasi.


Et voi levätä rauhassa!


Tämän muistokirjoituksen yllyke on se viimeinen pisara, että toisen asteen koulutuksen maksuttomuus päättyy siihen, kun oppija täyttää 18 v (sen kalenterivuoden lopussa). Ja että ylioppilaskirjoitukset tulevat maksullisiksi?? Voiko olla näin?? 


Ruuhkaa, stressiä ja pettymyksiä arvosanojen suhteen varmaan syntyy syksyisin, kun mahdollisimman moni yrittää suorittaa tutkinnon kesken valmistautumisensa.  Miten se sitten vaikuttaa nuorten tulevaisuuteen, jaksamiseen ja mielenterveyteen?  


Raha ei aina ratkaise! 
Eivätkä ihmiset sittenkään ole talouden ja elinkeinoelämän koneita tai rattaita. Eivätkä hyödykkeitä! Eikä heidän tärkein tehtävänsä ole kuluttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa kerran ...

OLIPA KERRAN SUOMI Tasavertaisuuden ja yhtäläisten mahdollisuuksien luvattu maa. Meille luvattiin tasa-arvo itse kunkin  iästä, sukupuolesta...